Üniversitemiz Engelsiz Yaşam Birimi Mersin Üniversitesi Radyosu’na Konuk Oldu
Üniversitemiz Engelsiz Yaşam Birimi Koordinatörü Öğr. Gör. Gülcan Boyraz ve görme yetersizliği bulunan öğrencimiz Tuğberk Alma, 14 Ocak Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası kapsamında 102.8 Mersin Üniversitesi Radyosu’na konuk oldu.
14 Ocak Cuma günü gerçekleşen yayında, ilk olarak 14 Ocak Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası hakkında bilgilendirilmede bulunan Öğr. Gör. Gülcan Boyraz, daha sonrasında üniversitemizde görme yetersizliği olan öğrencilerimize sunulan hizmet ve imkanları dinleyicilere aktardı. Görme engeli bulunan öğrencilerimize; kabartma yazı materyal temini, ses kayıt stüdyosunda profesyonel ortamda okunan kitapları dinleme, zemin şekil zıtlığını ayarlayan ve renk değişikliği imkanı sağlayan ekipmanları kullanma gibi olanakları sunduklarını ifade eden Öğr. Gör. Gülcan Boyraz, birimde bağımsız hareket becerileri eğitimi verildiğini de açıkladı.
Öğrencimiz Tuğberk Alma ise; 2015 yılında Türkiye derecesi yaparak kayıt olduğu mühendislik fakültesinde okurken geçirmiş olduğu rahatsızlık nedeniyle görme yetisini zamanla kaybettiğini ve bu nedenle görme yetersizliğinin üniversitedeki hayatında çok ciddi sorunlar yarattığını söyledi. Yaşadığı sorunlardan sonra, üniversitemiz ile irtibat kurup engelli öğrencilere yönelik gerçekleştirdiği faaliyetler ve sunduğu imkanlar hakkında bilgi aldığını ifade eden Tuğberk Alma, aldığı bilgilerden sonra üniversitemize yatay geçiş yaptığını söyledi.
Üniversitemize geldikten sonra asansörlü engelsiz üniversite aracı ile her gün ilgili ders saatinden hemen önce evinden alınıp, ders bittikten sonra tekrar evine ücretsiz olarak bırakıldığını söyleyen öğrencimiz Tuğberk Alma, bu süreçte Üniversitemiz Engelsiz Yaşam Birimi tarafından tüm taleplerine olumlu cevap aldığını ifade etti. Akademisyenlerimizin duyarlılığı sayesinde, sosyalleşme sürecinde de hiçbir sorun yaşamadığını söyleyen Tuğberk alma, Mersin Üniversitesi’ne geçiş yapmasını hayatında önemli bir dönüm noktası olduğunun altını çizdi.
Yayın sonrasında program yapımcısı Öğr. Gör. Derya Özcan’a teşekkürlerini ileten Üniversitemiz Engelsiz Yaşam Birimi Koordinatörü Öğr. Gör. Gülcan Boyraz, görme yetersizliğinden etkilenen görme engelli bireylere fırsat eşitliği verildiği takdirde bağımsız bireyler olarak kendi hayatlarını sürdürebileceklerini söyledi.